Hvem er jeg?  

Jeg er en meget jakt og friluftsinteressert kar! Når jeg har sjansen, tar jeg turen oppi skogen eller på fjellet. 

Vi flyttet hjem etter å ha bodd bl. annet 7 år i Kristiansund. Jeg jobber som lærer på en trivelig barne- og ungdomsskole. Jeg er gift med Anniken. 18.mai 2006 ble vi foreldre til ei nydelig jente! Amalie heter ho. 11. desember 2008 fikk vi en ny gullklump. Tilje heter ho.

Verneplikten avtjente jeg i 1994 ved Åsegarden i Harstad. Et bra år på alle måter. 

I 1995 begynte jeg på lærerhøgskolen i Volda, og har siden jobbet både i Volda, Trondheim, Kristiansund og nå på Åfarnes.

Jeg tok jegerprøven i 1990. De første årene ble det en del turer på småviltjakt, uten de store resultatene. Fars gamle Stevens enløper gjorde vel heller ikke situasjonen noe bedre... 

Etter hvert ble det også en del hjortejakt. Jaktmessig er det mye vanskeligere enn småviltjakt. Erfaring er vel det som er viktigst for å lykkes mot hjorten. Den begynner jeg å få nå, selv om jeg enda ser på meg selv som fersk, sammenlignet med de andre jeg jakter sammen med. Jeg har veldig mange dager oppi lia i løpet av høsten, og merker at jeg ser dyr oftere og oftere. Før kunne jeg ha som mål å gå veldig langt i løpet av en dag. Nå har jeg sett fordelen av å gå saktere og kortere turer. Tre fire skritt og deretter se seg godt om med kikkert er lurt, dersom man vil se hjorten før den ser deg. Jeg opplever flere ganger i løpet av høsten å stille innpå hjort som bare er 30-50 m fra meg. Det er veldig spennende, og man slipper stresset med fluktskyting og lange hold. Man må bare huske på at vindens retning er avgjørende for hvor man går.

Jeg driver ellers med fellefangst på mår og åtejakt på rev.

Året er for meg inndelt i to: August til mars går med til jakt, resten av året blir brukt til fiske og friluftsliv. Jeg er totalt avhengig av naturopplevelser, og det skal ikke gå mange dager før rastløsheten river i kroppen... 

 

Tilbake